A Magyarországi Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sajtófőosztálya által meghirdetett időseknek, nyugdíjasoknak szóló önéletírói pályázatot. A téma ez volt: „Kérdezzük meg nagyszüleinket, dédszüleinket!”

Két pályázattal is beneveztünk:

Szalai Vincéné Kovács Mariska: Hontalanok karácsonya - pályázat, pdf 0,4MB   Emléklap

Nagyné Bödők Terézia: Nagymamám faluja  - pályázat, pdf 1,7MB                       Emléklap - különdíj

Ha nem tudja megnyitni a pályázatokat, innen ingyen és könnyen letöltheti a programot a pdf típusú fájlok nyitásához, olvasásához, nyomtatásához:

újabb verzió

 

A beérkezett műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálta el, amely zsűri elnöke: Jókai Anna író, valamint Kozma Huba történész, író, nyugalmazott múzeumigazgató és Hanák Gábor történész az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Interjúk Tárának nyugalmazott igazgatója és Kalász Márton költő, író, műfordító, egyetemi tanár a tagjai.

2012.  április 28-án megtörtént az eredményhirdetés. Közel 2500 pályaművet kellett elbírálni. Itt olvashatunk róla, és itt lehet letölteni, megnyitni a nyertesek névsorát, olvasni a pályaműveket: ÉLETÚT - Kérdezzük meg nagyszüleinket, dédszüleinket! - Önéletírói pályázat időseknek, nyugdíjasoknak

 

Örömmel tudatom, hogy mama pályázata különdíjas lett. Olvasva a többi pályázatot, látjuk milyen gazdag, magas színvonalú anyagot kellett elbírálni. Sok pályázó rendelkezett már valamilyen írói tapasztalattal. Ezért is nagy megtiszteltetés, hogy a mi írásunkat is díjazták. A két pályaművel elsődleges célunk nem valamelyik díj megnyerése volt. Bár az elismerésnek nagyon örülünk és köszönjük. Falunkat, múltunkat, életünket, küzdelmeinket akartuk bemutatni a nagyobb nyilvánosságnak. Láttatni a mi - egyszerű emberek - szemével.